De rechter zal een korte toespraak houden. De kwaliteit van uw bedrijf zal namelijk vandaag terecht staan! Ook inhoudelijk zullen er talrijke knelpunten worden benoemd.

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Rechtbankdiner

Rechtbankdiner; Gasten zitten aan tafel en er klinkt muziek door de speakers. Op het podium staan drie katheders. Volgens treden de rechter, de advocaat-pro en advocaat-contra binnen nemen plaats. De rechter zal een korte toespraak houden. De kwaliteit van uw bedrijf zal namelijk vandaag terecht staan!

De advocaat-pro zal een lofrede houden over uw bedrijf, terwijl de advocaat-contra met allerlei narigheden komt. Voorbeelden zijn dat het koffiezetapparaat al zo lang kapot is, parkeren een ellende blijft enzovoort. Ook inhoudelijk zullen er talrijke knelpunten worden benoemd.

De advocaten proberen allebei mensen aan hun kant te krijgen in hun betoog. Uiteindelijk wordt de kroongetuige opgeroepen (hoogstwaarschijnlijk de directeur).

Hij ondergaat een heftig kruisverhoor. Ten slotte volgt het vonnis: een taakstraf, gericht uitgedeeld aan bepaalde mensen en bepaalde afdelingen. Alles wordt natuurlijk wel in overleg gedaan.

Op het lijf geschreven

Na de eerste gang houdt de advocaat-pro een lofrede op het bedrijf. De advocaat-contra weet allerlei narigheid op te noemen. De koffiezetautomaat is al lang kapot, parkeren is een ellende, maar ook inhoudelijk zijn er talrijke knelpunten. Beide advocaten proberen de mensen mee te krijgen in hun betoog.

De kroongetuige
Na de tweede gang wordt de kroongetuige opgeroepen. Hoogstwaarschijnlijk is dat de directeur. Hij ondergaat een stevig kruisverhoor.

Het vonnis
Na de derde gang volgt het vonnis. Een taakstraf, gericht uitgedeeld aan bepaalde mensen en afdelingen. Een pluim voor een enkeling, etc. Alles geheel afhankelijk van het voorgesprek.

Aantal acteurs: 3

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu